Kaos på ännu en friskola efter kraftig kritik från Skolinspektionen om brister

MOTALA | Det är kaos på ännu en friskola efter besök av Skolinspektionen. Fria Intermiliaskolan i Motala som står utan rektor efter att statliga Skolinspektionen framför skarp kritik i 16 punkter.

Föräldrar vittnar om oro på friskolan Fria intermiliaskolan i Motala. Efter att tidigare rektor stängdes av för två veckor sedan uppfattas det som att skolan inte har någon ledning alls. Det är uppenbart att statliga Skolinspektionens kraftiga kritik i 16 punkter delat föräldragruppen i två läger. En för och en mot Riitta Paananen, rektorn som styrelsen stängt av och som man nu också vill se uppsagd. Det skriver MVT.

Ordförande Roger Källström upprepar att styrelsen inte nåddes av några alarmerande signaler från rektorn i och med Skolinspektionens allvarliga utlåtande daterat 12 juni. Skolinspektionen kräver nu ett åtgärdsprogram mot de 16 bristerna läggs på bordet senast den 15 oktober. Misslyckas man med riskerar skolan att få böta 300 000 kronor.

Man kan fråga sig om inte alla återkommande skandaler med friskolor bör få politiker att fundera om att att privatisera skolan var så bra idé när det inneburit att oseriösa aktörer, riskkapitalister och personer som bara vill tjäna profit har fått fritt spelrum att starta skola som drivs på skattebetalarnas bekostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s