Söderköping går mot strömmen – låter ensamkommande ungdomar bo kvar

DE ENSAMKOMMANDE | Medan flera kommuner kastar ut ensamkommande ungdomar ut i hemlöshet och ovisshet i väntan på beslut om gymnasielagen. Söderköping emot strömmen och låter ungdomarna bo kvar till i vår.

Medan flera kommuner tvingar ensamkommande ungdommar ut i hemlöshet väljer Söderköpings Kommun att förlänger möjligheten för 18-åriga asylsökanden att stanna i Söderköping till den 15 februari nästa år. Då tror man att alla som sökt uppehållstillstånd genom den nya gymnasielagen ska ha fått besked. Det skriver Norrköpings tidningar om.

Det handlar om 18 ungdomar som kommit till Söderköping som ensamkommande och som nu fyllt 18 år och väntar på asylbesked. Dessa bor på ett kommunalt stödboende som finansieras av statliga medel.

I juni beslutade socialnämnden att förlänga möjligheten för dem att stanna till i oktober, eftersom man trodde att alla asylärenden då skulle vara avgjorda. Så blev dock inte fallet. Anledningen är att staten först nyligen tog ett beslut om att den nya gymnasielagen får tillämpas. Därför har alltså socialnämnden tagit ett nytt beslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s