SD första kommunalråd i Hörby är en utpräglad homofob

HÖRBY | Sverigedemokraternas första kommunalråd i Hörby visar sig vara en utpräglad homofob som inte företräder alla svenskar.

Sverigedemokraterna blev i kommunvalet största parti och gick fram med 14,2% av rösterna och fick hela 35,3% av Hörbybornas stöd. Efter Sverigedemokraternas lokala framgångar stod det under onsdagen klart att det bli Stefan Borg som blir kommunstyrelsens ordgörande i skånska Hörby. Framgången för Sverigedemokraterna kom trots att partiets starke man, och sedan igår partiets förste kommunalråd, Stefan Borg skapade rubriker i augusti 2017 när han kommenterade att kommunen flaggade med Regnbågsflaggor i samband med Malmö Pride. Det skriver tidningen QX.

På sin Facebooksida skrev han enligt Skånska Dagbladet som protest mot kommunens val att markera inkludering av hbtq-personer i kommunen: ”Allt för alla, inga gränser här, i Hörby ska alla inkluderas, alla ska kännas stolthet, nekrofiler, pedofiler koprofager, tidelagare – you name it!”

Sverigedemokrater har tidigare gjort sig kända för att koppla ihop Pride och HBTQ-rörelsen med brottslighet som sexuella kontakter med minderåriga. Förre andre vice talmannen Björn Söder gick bland annat hårt åt Pride i Stockholm 2007.

Samtidigt med att partiets främsta företrädare vid fleratlet tillfällen jämfört Pride med brottsliga sexuella handlingar, så har de även beklagat sig över att inte bli inbjudna att delta i debatter och få närvara vid flera Pride-festivaler. Det enda undantaget är Pride i Söderhamn där partiet både varit med vid debatter och gått med i en egen avdelning i Pride-tåget.

Stefan Borg har vid ovanligt många tillfällen kommenterat just Pride-arrangemang på sin Facebooksida. Han kritiserar sommarens debatt under Stockholm Pride där Sverigedemokraterna inte bjöds in utan ersattes av en symbolisk ”elefant i rummet”. Han går även hårt åt poliser och militärer som deltar i Pride-parader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s