Det har varit viktigare att gnälla på vad Mohammed gör – än att prat om viktigare samhällsfrågor

KRÖNIKA | Valrörelsen har handlat i mycket invandrare som syndabockar än om viktigare saker som att vår jord dör, miljön plågas och välfärdsslakt som plågar vårt samhälle. 

Vi har genomlidigt en valrörelsen som har präglats av att diskutera och sparka på de som inte har rötter eller är födda i Sverige. Det har varit viktigare att ha åsikter om Mohammed som kastade cigaretfimpen på marken, om Fadi som kör taxi verkligen är svensk eller om Fadima verkligen har uppehållstillstånd. Hon ser skum ut i sin slöja. De där jävla invandrarna! Allt fokus läggs på invandrarna. En svag ekonomisk och socialt utsatt grupp som det är lätt att peka ut som syndabockar för allt som inte fungerar i ”välfärds-Sverige”. Samtidigt som vår jord dör, Östersjön blir snart ett förgiftat träsk med bara plast, vi plågar vår natur och välfärden slits sönder av rikskapitalister. Vad faan håller vi på med. Vad lägger vi fokus på?

Har samhället blivit så rubbat att det är viktigare att ha åsikter om vilken hudfärg mannen på bussen har, om kollegan mitt emot talar svenska med brytning eller om kvinnan på gatan går förbi i slöja. Står du där i köksfönstret och muttrar om ”muslimjävlar” när Agda, 85 år stapplar förbi med en scharlett på huvudet som är hårt knuten under hakan för att slippa blåsten. Nää, Knappast.

Både politiker och media har spelat hårt på ”vi” och ”dom” senaste åren. Mer tydligt blev det i valrörelsen där människor på flykt utmålas som parasiter, förorten beskrivs som livsfarliga platser och man försöker skuldbelägga invandrare för samhällsproblem de själva är med och har skapat. media jobbade hårt med krigsrubriker om samhälle i förfall och spred gärna bilden om invandrare som skurkar. Utmålandet av samhällskonflikten handlar om att politikereliten och media som ägs av överklassen vill flytta fokus från de riktiga bovarna som plundrar vår välfärd och är vinnare på ökade ekonomiska klyftor. Istället peka de ut en svag samhällsgrupp som inte har en röst att försvara sig mot angreppet, flyktingarna som flyr krig. De är lätta att sparka på.

För sanningen är att det inte är Mohammed som flytt från Syrien som flyttar fabriker med svenska arbetstillfällen till låglöneländer för att tjäna mera profit. Det är inte Abdi från somalia som flytt hit som flyttar välfärdsmiljarder till skatteparadis för att göra kapitalvinst och vill inte betala skatt i Sverige. Eller Nabila från Palestina som flyr våldsamma israeliska ockupationens våld som gått vinnande ur klassamhället snedvridna bostadsmarknad i sin trånga två som hon bor tillsammans med familjen som består av fyra barn i en av Sveriges förorter.

Problemet är att viktiga och avgörande frågor hamnar i skuggan som att vi håller på att ta livet av vår jord. Vad lämnar vi efter oss till våra barn och barnbarn. En jord som dör och natur som är en giftbomb och en döende Östersjö. Bilar som hostar ut avgaser, smuts och nedskräpning. Fabriker som pumpar ut gift i luften och i vattnet. Men den diskussion är det väll även det flyktingarnas och invandrarnas fel. Även om de står på fabriksgolvet och sliter tilksamnan med dig, eller står utanför och drömmer om att jobba på fabriken. För i styrelserummet med miljöbovarna sitter han inte som gör profit på miljöns bekostnad.

One comment

  • Precis så är det. Överheten har än en gång skickat ut sina rasister för att rikta berättigad folklig ilska åt fel håll. Förra gången dom lyckades med det i stor skala blev det världskrig.
    Detta är inget att ta lätt på. SD och deras anhang är livsfarliga och dom kan bli det tack vare att dom andra partierna tillåter dom att bli det. Inget av dom andra riksdagspartierna, utom möjligen V, kan berätta sanningen om överhetens nermontering av välfärden utan att samtidigt avslöja sig själva som delaktiga. Där för snackar även dom hellre migration och då dom, tillsammans med överheten som bär ansvaret för nermonteringen, äger och kontrollerar alla stora media så snackar dom också migration. Så har det pågått i flera år nu.
    Inte lätt för en vanlig svensk att orientera sig i detta. Inte ens fungerande fackföreningar har vi som säger sanningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s