Kvinna våldtogs i restaurangens skafferi av manlig kollega – nu döms han för våldtäkt

NORRKÖPING | En kvinna blev tafsad på under arbetspasset av en manlig kollega, men hon sa tydligt nej. Men han vägrade lyssna och våldtog henne i restaurangens skafferi medan hon gjorde motstånd för att komma loss. Nu döms han för våldtäkt till fängelse.

En kvinna våldtogs av en manlig kollega på en restaurang i Norrköping. Kvinnan berättar under rättegången att den manliga kollegan gjorde närmande och tafsade. Att hon sa nej, sluta och visade tydligt att hon inte var intresserad eller ville. Det skriver Norrköpings Tidningar.

Det hindrade inte den manliga kollegan som dagen efter våldtog henne i restaurangens skafferi. Hon hade gått in i skafferiet för att hämta saker när mannen klev in och stängde dörren. Hon gjorde motstånd, skrek nej och försökte strypa mannen för att komma loss. Men hon berättar under rättegången att han i stället blev allt mer aggressiv och slutligen utsatte henne för en våldtäkt.

Mitt i övergreppet kom ett par kunder in och ringde på klockan i restaurangen när ingen personal syntes till. Då hejdade sig mannen till slut och kvinnan kunde komma loss. En polis, som mötte henne direkt efter anmälan, vittnade om hur ledsen och nedstämd hon var. Det har även flera kolleger och chefen på restaurangen gjort.

Dömd för våldtäkt
Den tilltalade mannen ger dock en helt annan bild än de gör. Han hävdar att de två lekte en lek och att kollegan aldrig avvisat honom. Han påstår i stället att de båda var med på det som hände i skafferiet.

Tingsrätten bedömer dock att kvinnans uppgifter är såväl trovärdiga som tillförlitliga och stämmer överens med övrig bevisning. Rätten finner det styrkt att den tilltalade mannen gjort sig skyldig till våldtäkt och sexuellt ofredande. Han döms till tre års fängelse och ska betala 150 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s