Amazon höjer minimilönen till 15 dollar i timmen efter hård kritik

USA | Amazon höjer lägstalönen i USA till 15 dollar, vilket motsvarar cirka 135 kronor i timmen efter hård kritik. Amazon har länge kritiserats för att ha tuffa arbetsförhållanden och låga löner för de som är längst ned i bolagets hierarki.

Amazon ska höja lägstalönen för alla anställda i USA till 15 dollar i timmen, motsvarande cirka 135 kronor.
15 dollar är den lägstalön som kommer att införas i Amazons hemstad Seattle från och med 2021. Amazon uppmanar den amerikanska kongressen att höja den nationella lägstalönen från nuvarande 7,25 dollar.

– Vi har lyssnat på kritiken, tänkt efter noga kring vad vi vill göra och kommit fram till att vi vill ta en ledarposition, säger grundaren och vd:n Jeff Bezos enligt ett pressmeddelande.

Amazon har länge kritiserats för att ha tuffa arbetsförhållanden och låga löner för de som är längst ned i bolagets hierarki. Om Amazons utspel kommer ge någon direkt effekt för de anställda är oklart. Höjningen gäller från 1 november och ska enligt Amazon gynna 350 000 anställda. Företaget fortsätter dock med otrygga anställningar och en antifackliga hållning. Det har företaget inte visat något intresse att ändra på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s