Tysk polis grep en nazistisk terrorcell som planerat flera våldsamma attacker

TYSKLAND | Efter att ha attackerat människor med glasflaskor och elpistoler planerade en grupp nazister mer våld. Tysk polis har gripit sex män misstänkta för att ha bildat en nazistisk terrorgrupp.

Det var knappt ett år sedan som den enda kvarvarande medlemmen i den nazistiska terrorcellen Nationalsozialistische Untergrund, NSU stod inför rätta för nio mord och genomförde sprängdåd. Nu har ännu en terrorcell avslöjats i Tyskland.

Gripanden skedde i delstaterna Sachsen och Bayern. I samband med den storskaliga insatsen – där över 100 poliser deltog – gjordes tillslag mot flera lägenheter och andra platser i Sachsen, efter husrannsakningsorder utfärdade av en federal domstol den 28 september.

De gripna männen har kopplingar till nazistiska kretsar i staden Chemnitz och betraktar sig själva som ledande figurer inom den högerextrema miljön i Sachsen, uppger den federala åklagarmyndigheten enligt Süddeutsche Zeitung.

Våldsamma attacker – terroristattacker
De misstänks för att ha bildat en grupp vid namn ”Revolution Chemnitz” – och ha planerat våldsamma attacker mot människor med utländsk bakgrund, statstjänstemän och politiker. Männen, mellan 20 och 30 år gamla, ska ha försökt att skaffa sig halvautomatiska vapen.

”Under utredningen har vi upptäckt påtagliga indikationer på att organisationen haft terroristiska mål”, skriver åklagarmyndigheten.

Fem av de misstänkta männen attackerade och skadade flera människor med utländsk bakgrund i Chemnitz den 14 september, efter en högerextrem demonstration, enligt åklagarna. Männen ska ha använt sig av både glasflaskor, handskar med stålknogar och elchockpistoler.

Gruppen uppges ha planerat ytterligare en attack den 3 oktober.

Ledare för terrprgrupp redan gripen
En sjunde misstänkt, som tros ha varit gruppens ledare, greps den 14 september anklagad för att ha hotat den allmänna ordningen. Samtliga sju kommer inom kort att ställas inför en domare som ska ta ställning till huruvida de ska kvarhållas i häkte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s