Socialdemokratiska Politism blir vilande – går inte ihop ekonomiskt

SOCIALDEMOKRATISK MEDIA | Socialdemokratiska medierna Politism lägger ner och blir vilande. Sidan har inte gått ekonomiskt ihop.

Socialdemokratiska median Politism läggs vilande från och med 1 oktober. Det meddelar styrelseordförande Anders Lindberg i ett pressmeddelande.

– Redaktionen har genomgående nått uppsatta trafikmål. Trots detta har det inte varit möjligt att nå lönsamhet utifrån hur annonsmarknaden ser ut, säger han.

Politism byggde sig en allt för stor och för dyr kostym för att gå ekonomisk ihop. Tidningen har gått ekonomiskr förlust i fyra år i rad. Vi har sett tidningar med liknande problem som byggt sig luftslott som går ekonomiskt dåligt som tex ETC som tvingades lägga ner 8 lokala tidningar.

Sajten grundades 2013 och publicerade sin första text den 27 augusti samma år. Unga läsare mellan 18 och 35 har varit den viktigaste målgruppen. Sajten ägs till 49 procent av Schibstedt och till 51 procent av LO och Kommunal.

Politism kommer nu att läggas vilande för att sedan överlåtas till LO med förhoppningen om att LO:s mediehus ska driva den vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s