Avdelningschefen trakasserar och hotar personalen

PÅ JOBBET | Personal ska ha utsatts för hot och kränkande behandling av en avdelningschef på rättspsykiatriska kliniken i Växjö som nu är polisanmäld.

Ett skyddsombud ber Arbetsmiljöverket om hjälp med konflikt som uppstod när anställda protesterade mot ett förslag om att bära arbetskläder. Skyddsombudet som själv uppger att hen blivit avstängd efter att ha kontaktat Arbetsmiljöverket slår larm om att hot, trakasserier och förföljelse förekommer på den rättspsykiatriska kliniken i Växjö.

Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket ska en anställd ha sagt upp sig på grund av situationen medan två andra kolleger blivit sjukskrivna. En avdelningschef som uppges ha stått för trakasserierna har polisanmälts.

Patienter blivit slagna – chefen blundar
Avdelningschefen anklagas också för att inte följa upp påtalade brister i verksamheten och för att inte följa rutiner, regler och bestämmelser. Bland annat handlar det om polisanmälningar som inte upprättats då patienter blivit slagna av personalen, enligt anmälan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s