Två män hittades livlösa i polisarrest under Augusti – Åklagaren lägger ner utredningen

POLISEN | I augusti hittades två män, vid olika tillfällen, livlösa, i polisarresten i Luleå. Åklagaren visar ett ointresse och lägger ner förundersökningen.

Den ena avled på sjukhus. Förundersökningar om tjänstefel inleddes, men nu meddelar åklagaren Maria Sterup att hon lägger ner dem.

– Vid en sammanvägning av samtliga omständigheter saknas det numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats, säger hon i ett pressmeddelande.

Åklagaren visar upp en likgiltighet inför de två livlösa personerna vars liv var i fara när arrestpersonal inte gjort täta kontroller i cellen. Den första händelsen inträffade den 8 augusti. En man hittades då livlös i polisarresten och avled två dagar senare på sjukhuset. Att en försummelse begått av arrestpersonalen när två personer inom en månad hittas livlösa. Personerna hade hängt sig inne i cellen.

Den 12 augusti påträffades en annan man livlös i arresten. Han fördes också till sjukhus, och han överlevde. Ingen person har varit misstänkt under förundersökningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s