NMR-medlem vill bli friad helt i Hovrätten för bland annat grovt vapenbrott

VÅLDSHÖGERN | En NMR-medlemmen Peter Holm har överklagat fängelsedomen för bland annat grovt vapenbrott.Han vill nu frias helt i Hovrätten. 

Den 48-årige Peter Holm från Sundsvall som dömts till fängelse i två år och sex månader för bland annat grovt vapenbrott och brott mot strålskyddslagen, har överklagat till hovrätten.

Mannen är en framträdande medlem i den nazistiska organisationen NMR, där han åtminstone under en period haft en ledarroll. Mannen har förvarat ett stort antal vapen, vapendelar samt kommunikationsutrustning, en laserpekare och störsändare i sitt hem. Bland ägodelarna fanns också en attachéväska som var ombyggd så att man skulle kunna avfyra en dold pistol.

I överklagan framgår att mannen vill frikännas helt, eller åtminstone att vapenbrottet bedöms som av normalgraden och inte som grovt. Mannen begär också att hovrätten, om han anses skyldig, inte tillämpar den senaste straffskärpningen gällande grovt vapenbrott – en lagändring som fått skarp kritik av bland annat Lagrådet och som just nu prövas av Högsta domstolen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s