Fascistisk mobb jagade och misshandlade vänsterpolitiker med kedjor

VÅLDSHÖGERN | En fascistisk mobb beväpnade med kedjor från den italienska fascistorganisationen CasaPound jagade och misshandlade en Europaparlamentariker efter ett antirasistiskt möte i Bari. Två personer fördes till sjukhus.

Det var i fredags efter en antirasistisk demonstration i Bari som Europaparlamentarikern Elonora Forenza och hennes vänner från det italienska kommunistpartiet Partito della Rifondazione Comunista (PRC) stötte på en grupp från den fascistiska organisationen CasaPound. Det skriver tidningen Expo.

Vid CasaPounds högkvarter blockerade ett tjugotal anhängare från CasaPound vägen för en eritreansk kvinna och hennes bebis, berättar Forenza till Vice. När hon och hennes vänner pratade med kvinnan ska mobben ha rusat efter dem och skrikit att detta är ”deras territorium”.

Forenza berättar till Vice att CasaPound anhängarna knuffade upp henne mot en vägg. Två av hennes kamrater blev brutalt misshandlade med metallkedjor.

”Min assistent blev allvarligt skadad i huvudet. Han förlorade mycket blod och jag blev väldigt oroad att något allvarligt skulle hända med honom.” Enligt Forenza var minst fem personer delaktiga i misshandeln som upphörde först när CasaPound-anhängarna upptäckte en annan grupp vänsterdemonstranter och jagade efter dem.

Två personer fick huvudskador och lades in på sjukhus efter misshandeln.

Elonora Forenza uppger att hon är hoppfull att polisen kommer att kunna lagföra de som angripit dem och kräver att regeringen agerar mot CasaPound och andra fascistiska grupperingar i landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s