Högerradikal debattör dömd för dödshot mot både tågpersonal, polis och domare

DANMARK | En rasistisk debattör i Danmark har åter döms för dödshot efter nyligen avtjänat ett fängelsestraff. Han döms för dödshot mot både tågpersonal på kustbanan, polis och domaren.

”Din jävla muslim! (…) Jag snita dig med min Stanley kniv när jag får tag i dig!”

41-årige Torsten Tommerup blev arg på ett tåg mellan Helsingør och Snekkersten i Nordsjälland. Enligt polisen utformade han upprepade gånger fingrarna som en pistol och låtsades skjuta tre DSB:s tågpersonal. Han passade även på att hota två poliser som kommer till platsen. Det rapporterar Researchkollektivet Redox om.

Poliser tillkallas till platsen och blir även de hotade till livet av den upprörda rasisten som förklarade att ”han ville att poliser och människor med annan etnisk bakgrund ska dö än att danskar utplånas ”. Men han nöjde sig inte där utan hotade även poliserna med ”att han nackat två poliser tidigare och andra poliser kunde få samma resa. Att han nyligen släppts från Horserød-fängelset, och hade inget emot att komma tillbaka dit.”

Dödshotade domare
När Torsten Tommerup skulle upp i rätten dagen efter fortsatte hoten. Han kunde inte vara tyst vid förhandlingen även om han inte ville kommentera ärendet. Istället ”uppgav han upprepade gånger att domstolen inte hade behörighet att döma honom och till domaren sa han ”Du har inte de mänskliga gener som vi kan använda i framtiden. Jag har sett ditt ansikte och därför måste du dö, ärade domare.”

Torsten Tommerup satt så sent som i maj i år av ett 40-dagars fängelsestraff som han avtjänade under sommaren. Fallet handlade också om dödshot. Han hotade en bibliotekarie och en kvinna han träffade på gatan.

Aktiv på högerradikal sida
Torsten Tommerup är aktiv på Uriasposten som är Danmarks största högerradikala sida som samlar många av landets högerextremister, judehatare och de som sprider olika konspirationsteorier. Han har under 2008-2016 skrivit ett flertal kommentarer under synonymer där han sprider olika konspirationsteorier om attacken på World Trade Center, muslimer, Islam och grov rasism.

År 2013 började han skriva under eget namn. I en kommentar skrev han bland annat: ”Men det är därför bara en lösning på detta kulturella och sociala förfall, och framtida degeneration av vår kära människokropp och själ, och det är fruktansvärt bråttom med hemtransport av dem .. inte bara brottslingar, men alla av dem .. Detta passar bäst för danska genpoolen. ” Han skrev i detta avseende med ”Hälsningar Antisemit nr 2.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s