Högerextremisten Steve Bannon kampanjar mot EU hos högerextrema partier

ITALIEN | Nu är högerextremisten Steve Bannon, Trumps förra chefsstrateg på turné för att samla Europas högerextrema och nazistiska partier i ett högerextremt EU-kritiskt nätverk inför Europaparlamentsvalet nästa år.

Steve Bannon har tidigare visat stort intresse för extremhögern i Europa. Han har pumpar in pengar i olika högerextrema partier och rörelser som kunnat öka aktivitetsgraden med ekonomiska muskler. Steve lägger just nu mycket tid på Italien enligt Sveriges Radio där extremhögern nått politiska framgångar och marscherar i regeringskansliets korridorer. Han har hyllat det högerextrema Legas partiledare Matteo Salvini, som nu är inrikesminister och vice premiärminister. Steve Bannon har även inlett ett samarbete med en högerkonservativ tankesmedja i Vatikanen, som är kritisk mot påve Franciscus som liberal i jämförelse med dessa konservativa ärkesvin.

Steve Bannon har erfaren att bedriva politiska kampanjer. Steve Bannon med bakgrund på den högerextrema sajten Breitbart, blev efter valet också Trumps högra hand. Men efter en personlig konflikt med Trump lämnade han arbetet på Vita huset. Nu kampanjar han för att stärka högerextrema rörelser i Europa.

Dessutom har han lanserat en ny plattform inför valet till Europaparlamentet i maj nästa år, kallad ”The Movement” – ”Rörelsen”, där han hoppas samla Europas alla populistiska och EU-kritiska partier. ”Rörelsen” leds av Steve Bannon tillsammans med ledaren för det mindre belgiska Folkpartiet Personenpartij, Mischaël Modrikamen. Det högerextrema Italiens bröder liksom regeringspartiet La Lega är nu med i The Movement. Han har tidigare även talat på Le Pens parti partikongress och även sökt samarbete med Sverigedemokraterna.

The Movement planerar att genomföra egna opinionsundersökningar och analysarbete, allt det tekniska arbete som behövs för att vinna ett val för extremhögern och legitimera rasismens världsbild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s