NMR-aktivister dömda för en oprovocerad misshandel – greps med vapen i underkläderna

VÅLDSHÖGERN | Ett par attackerades helt oprovocerat av två nazistiska NMR-aktivister. Nazisterna sprutade tårgas i ansiktet på paret och riktade dödshot när de ringde polisen. Nu dömdes nazisterna.

Det var natten mot den 21 maj förra året som ett sällskap promenerade i centrala Stockholm när de oprovocerat attackerades av två aktivister, 19 och 28 år, från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Det skriver Expo.

28-åringen dömdes i september förra året i tingsrätten för misshandel efter att han sprutat pepparspray mot sällskapet. Han döms även för ringa vapenbrott på grund av pepparsprayen.

Dessutom fann polisen vid visitering att han gömt ett knogjärn i sina underkläder. För det döms han för brott mot knivlagen och andra farliga föremål.

Efter händelsen med pepparsprayen kontaktade sällskapet polisen och följde efter de två aktivisterna från Nordiska motståndsrörelsen. I anslutning till det riktade 19-åringen hot mot dem.

Hovätten fastställer dom
Påföljden i tingsrätten för 28-åringen blev villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Han dömdes även att betala skadestånd till de två som fick pepparspray i ansiktet. 19-åringen dömdes till dagsböter och skadestånd för olaga hot.

De båda överklagade domen och på tisdagen meddelade Svea hovrätt sitt beslut. Hovrätten fastställer domen mot 28-åringen. 19-åringen fick dagsboten nedsatt och undslipper skadestånd.

28-åringen är gruppchef för Nordiska motståndsrörelsen i Eskilstuna. Även 19-åringen är hemmahörande i Eskilstuna och aktivist i nazistorganisationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s