Hon anklagas för ”klanröstning” – klanröstarna visa sig vara ett tjejlag och deras fotbollsklubb

VALET 2018 | Leila Ali Elmi anklagas för att klan-röster skulle bana vägen för henne rakt in i riksdagen. Men det visar sig att hennes stöd kan hittas i föreningslivet och en fotbollsklubb som engagemang i hennes kampanj.

MP-politikern Leila Ali Elmi från förorten har sedan hon oväntat kryssades in riksdagen fått bemöta anklagelser – på ledarplats i borgerliga tidningar, i högerns alternativmedia och på sociala medier om att ”klanröstning” banat väg för henne.

Men nu visar det sig att hon lyckades med det som högerextrema partierna som Alternativ för Sverige och nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen som gjorde katastrofval. DN skriver i ett reportage att föreningslivet, däribland en fotbollsklubb med tradition av socialt engagemang, spelat stor roll för hennes kampanj. Klubben ser henne, i motsats till vad kritiken gjort gällande, som en modern representant för förorten. Särskilt är det tjejlaget som engagerat sig, uppger klubben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s