SD:s ungdomsförbund vill införa åsiktsdiktatur och politisk censur i skolan

KRÖNIKA | Ordförande för Ungsvenskarna i Dalarna vill införa politisk censur i skolan. Lärare får bara prata gott om Sverigedemokraterna annars ska läraren tystas och få sparken. Snacka om att dumförklara en hel lärarkår.

Daniel Lönn är Ordförande för Sverigedemokraternas Ungdomsförbund i Dalarna har skrivit en debattartikel i Dala-demokraten och kräver inskränkningar i yttrandefriheten för lärare. Han kräver att lärare som kritiserar Sverigedemokraternas rasism eller lyfter et återkommande problemet med rasismen inom partiet så ska läraren först varnas och sedan få sparken. Sverigedemokraterna har under sin trettio år som parti haft stora problem med ett flertal representanter som begått rasistiska brott, uttrycker sig på ett rasistiskt och stödjer nazistiska våldsgrupper ekonomiskt. Det sker inte bara i dåtid under partiets början med ”barnsjukdomar” som partiledningen kallar det utan nu i nutid. Rasistproblemet inom SD vill Daniel Lönn sopa under mattan istället för att ta tag i grundproblemet varför partiet får återkommande kritik.

Du som företrädare för Ungsvenskarnas vill även skapa ett angiverisamhälle där elever ska tjalla på lärarna om de uttrycker kritiska åsikter om Sverigedemokraterna och kritiserar rasismen. Daniel vill att det ska bli fult att stå upp mot rasism och människors lika värde i skolan. Han vill ha ett angiverisamhälle med åsiktscensur som under Sovjet. Vi som arbetar i skolan ska förhålla oss neutrala, men det frångår inte att vi ska ha en diskussion om rasismen, lyfta problemet med ökande rasismen inom Sverigedemokraterna och konsekvenser av SD:s politik.

Jag arbetar själv i skolan i en av Norrköpings förorter. Många av eleverna jag möter är födda i Sverige, andra har flytt hit från världens alla hörn eller har föräldrar som flytt hit av många olika anledningar. Inför valet arbetade vi med Samhällskunskap. Det handlade självklart om valet, de olika politiska partierna i Riksdagen och vad är demokrati. SD och rasismen inom partiet kom upp ganska fort upp på lektionerna i klassrummet av flera elever som visade en rädsla över att SD riskera öka kraftigt i valet. Nu blev ökningen inte så kraftig ökning, tack och lov. Det var eleverna som lyfte frågan om SD och rasismen. Varför SD hatar mig som svart. Med Daniel Lönn politiska censur skulle jag snabbt censurera pojken som räckte upp handen och tillrättavisa honom med att ” Så får du inte säga för SD är inte rasister.” Att till och med eleverna i en grundskolan är medvetna om rasismen som präglar Sverigedemokraternas politik gör det skrämmande att en företrädare i SD:s egna ungdomsförbund försöker mörka och inte kan se grundproblemet.

Men skulle elever ange mig Daniel Lönn för om jag nickar på fel ställe och ger stöd till elevers tankar om SD:s rasism? Skulle jag som pedagog i skolan skulle få sparken med Ungsvenskarnas åsiktscensur. Skulle vilja ha ett ärligt svar faktiskt. För ska vi ha en ärlig, seriös och öppen debatt som SD tjatar om eller ska vi ha den tillrättalagd politisk monolog från er i SD? Det vill jag har svar på Daniel Lönn.

Punktprogram för censur, bestraffning och sparken
Daniel Lönn, ordförande för Ungsvenskarna i Dalarna har till och med knåpat ihop ett punktprogram i en debattartikel i Dala-Demokraten ett hur censuren ska införas för lärarna och hur lärarna ska bestraffas om de pratar negativt om Sverigedemokraterna som parti. Som vanligt så är Sverigedemokraters förslag verklighetsfrånvända och Daniel Lönns förslag krockar med arbetsrättsliga grundprinciper om att skäliga bevis för att kunna sparka en anställd.

”Med anledning av ovanstående har jag 3 förslag som kan vara steg i rätt riktning.
1. Belöna elever som tar upp lärare som bryter mot skollagen till ledningen.
2. Stifta en ny paragraf i skollagen som gör att läraren ges böter om denne skulle bryta mot skollagen.
3. Stifta en ny paragraf i skollagen som ger läraren som bryter mot lagen en varning, i samband med varningen skall bötern ges, skulle detta upprepas skall läraren omedelbart avskedas.

Att införa åsiktscensur i skollagen som Daniel Lönn önskar gör att det skulle både krocka med grundlagen om yttrandefrihet och med arbetsrättslagarna i Lagen om anställningstrygghet (LAS) gällande varningar och sparken. För att tilldela en varning eller ge en anställd sparken måste den anställa missköta sig jobb grovt. Ska lärarnas åsiktscensuren stå över svensk grundlag om yttrandefrihet och anställningstryggheten för att ni i Sverigedemokraterna inte kan hålla partiet rent från rasister, rasistiska yttringar av era företrädare och har en politik som gör skillnad på folk och folk utifrån deras hudfärg, vad de tror på och vad de älskar. För sanningen är att rasismen inom Sverigedemokraterna går som en röd tråd från partiets födelse 1988 av organiserade nazister fram till idag. Så nu Daniel Lönn kan du ge mig sparken från jobbet som elevstöd i skolan.

Rickard Karlsson
Arbetar som Elevstöd och arbetar på fritidshem i kommunal skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s