Vd:n för Danske Bank avgår efter avslöjande om bankens inblandning i penningtvättshärva

BANKKAPITALISTER | Vd:n på Danske Bank avgår efter att penningtvättshärvan avslöjas med banken som huvudaktör. Vd:n erkänner att det är uppenbart att Danske Bank inte har levt upp till sitt ansvar om möjlig penningtvätt.

Danske Banks vd Thomas Borgen avgår till följd av penningtvättshärvan i bankens estniska filial, det framgår av ett pressmeddelande. Thomas Borgen skriver i en kommentar att det är ”uppenbart att Danske Bank inte har levt upp till sitt ansvar om möjlig penningtvätt i bankens estniska verksamhet”.

Thomas Borgen kommer att fortsätta att verka på sin position till dess att en ny vd har utsetts, heter det i pressmeddelandet.Klockan 10.00 håller Danske Bank en presskonferens där man ska presentera resultatet från den interna utredningen om den misstänkta penningtvätten. Bedömare räknar med att fler toppchefer måste avgå och att det slutar med en miljardnota för banken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s