Högerextremt terroristbrott utanför moské – körde på folk med bil och skrek islamofobiska slagord

ENGLAND | Fyra män i en bil körde på folk utanför en moské i norra London och skrek islamofobiska slagord till offren de precis kört på. Polisen betraktar inte brottet som terrorbrott då männen hade tydligt islamofobiska åsikter och inte vurmade för islamism.

En man vårdas på sjukhus med en allvarlig benskada efter att ha blivit påkörd av en bil utanför en moské i norra London, uppger brittisk polis. Ytterligare två personer skadades lindrigt. Enligt vittnesmålen hade de fyra personer som befann sig i bilen ombetts att lämna parkeringsplatsen vid moskén då de uppträtt berusat och använt droger. I stället körde de närmare moskén och i en ordväxling med en grupp besökare uppges de ha ropat islamofobiska glåpord.

Därefter, sedan personer i folkmassan tillfogat bilen mindre skador, körde den i väg i hög fart och krockade med flera personer, enligt vittnesmålen. Polisen uppger att man inte betraktar händelsen som terrorrelaterad eftersom männen är troligtvis högerextremister. Men att det kan röra sig om hatbrott.

– Vi är djupt chockade över den här attacken mot vårt samfund, säger en talesperson för Hussaini Association, som hållit flera föredrag vid moskén, till BBC.

Bilen har ännu inte hittats och ingen har gripits.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s