Danske Banks vd som utreds för penningtvätt får flera miljoner i fallskärm

BANKKAPITALISM | Penningtvättskandalen inom Danske Bank, som beskrivs som en av de största i världen och idag tvingade vd:n Thomas Borgen att avgå. Nu står det klart att han får med sig 19 miljoner efter avgången.

”Det är tydligt att Danske Bank har misslyckats med att leva upp till sina åtaganden i detta fall av möjlig penningtvätt i Estland. Jag beklagar det djupt”, skrev Danske Banks tidigare vd Thomas Borgen i ett pressmeddelande i samband med sin avgång idag.

Någon nöd lär det dock inte gå på den tidigare vd:n. Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau får Thomas Borgen med sig minst 19 miljoner kronor. Summan motsvarar vd:ns grundlön från banken under ett år, skriver Dagens industri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s