Tysk underrättelsechef har haft möte och samarbete med våldsamt högerextremt parti

TYSKLAND | Turerna runt den kontroversiella chefen för Tysklands underrättelsetjänst, Hans-Georg Maassen, fortsätter. Enligt uppgift har han haft möte med och samarbete med högerextremt parti. Nu kan han tvingas bort från sin post.

Underrättelsechefen Hans-Georg Maassen hamnade för en tid sedan i blåsväder sedan han ifrågasatt om en film som uppges visa attacker mot personer med invandrarbakgrund i Chemnitz är äkta. Filmen fick spridning efter de högerextrema kravallerna som varit i staden.

Han har också anklagats för att ha lämnat vidare underrättelseinformation till högerpopulistiska Alternativ för Tyskland, AfD. Han ska även ha gett partiet råd om hur det ska agera för att undvika att bli övervakade av underrättelsetjänsten, enligt BBC.

Hans-Georg Maassen förnekar att han lämnat ut några uppgifter, men medger att han haft ett möte med det högerextrema partiet.

Samtidigt har AfD:s riksdagsledamot Stephan Brandner sagt att Maassen gett honom siffror från en rapport, flera veckor innan den släpptes. Enligt Brandner ska han bland annat ha fått siffror rörande antalet islamistiska extremister i landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s