Video: Liberala presidenten Macron visar upp sitt förakt mot arbetarklassen – hånar arbetslös

FRANKRIKE | Frankrikes liberala president Emmanuel Macron får kritik i hemlandet efter att presidenten föraktfullt hånar en arbetslös man.

Liberala presidenten har länge visat upp sitt förakt för fackföreningsrörelsen, arbetarklassen rättigheter och ekonomiskt svaga i samhället. Nu gör han det igen när han hånar en arbetslös man med drömmar om framtiden framför en tv-kameror i helgen.

Den 25-åriga mannen, som vill bli trädgårdsmästare, sa till presidenten att han hade svårt att få jobb, trots att han skickar cv och ansökningar hela tiden. Macron svarade då att han borde söka jobb på hotell, restauranger och hos byggföretag.

– Om jag gick över gatan här skulle du ha ett jobb, sa Macron till mannen.

Uttalandet väckte ilska hos flera fransmän skriver The Guardian. Frankrike som har arbetslöshet miljontals som går i arbetslöshet och slåss om jobben som finns. En arbetslöshet liberalen Macron blundar för men lovade minska.

En fransman skriver: ”Hur kan någon visa så mycket förakt, empatilöshet och okunnighet på bara 30 sekunder”, skriver en fransk twittrare, enligt tidningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s