SD-företrädaren dömd: ”Alla muslimer är terrorister och sympatisörer till ISIS”

HATET PÅ NÄTET | SD-företrädare döms för att på Facebook ha hävdat att ”alla muslimer är terrorister”. Mannen erkänner att han skrivit inlägget, men förnekar brott.

Det var på den offentliga Facebookgruppen Stå upp för Sverige som den 42-årige mannen skrev ett inlägg om att ”alla muslimer” är terrorister och sympatisörer till ISIS. Södertälje tingsrätt dömde förra veckan mannen för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och dagsböter 40 å 50 kr. Det rapporterar tidningen Expo.

Mannen har under föregående mandatperiod suttit som politiskt tillsatt suppleant för Sverigedemokraterna i ett kommunalt bolag i Södertälje. Men det är inte bara i SD han varit aktiv. I augusti förra året arrangerades en motdemonstration mot afghanska ungdomar som höll en sittande manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. Det var Stå upp för Sverige som kallade till demonstrationen. De skanderade slagord som ”Ut med packet” och ”Inga afghaner på våra gator”.

42-åringen var med på plats. Han har även, enligt egen utsago, haft en roll som arrangör för demonstrationer som Stå upp för Sverige arrangerat.

I förhör medger mannen att han skrivit inlägget. Han förklarar det med att muslimer enligt Koranen måste döda, att man som muslim antingen själv utför dåden eller i någon form finansierar terrorism – direkt eller indirekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s