Insamling räddar mördade hemlösa EU-migranten begravning – fått in över 130 000 kronor

HUSKVARNA | Den hemlöse EU-migranten Gica, som mördades i Huskvarna i början av augusti kommer att kunna begravas i sitt hemland Rumänien efter att flera stöttat med ekonomiska bidrag.

Efter att EU-migranten misshandlats till döds av ungdomar har Huskvarnaborna bidragit som en markering mot det brutala och rasistiska våldet. Tack vare en insamling kommer nu den mördade Gica att kunna begravas i sitt hemland Rumänien. Efter mordet på Gica, den hemlöse mannen från Rumänien som höll till Huskvarna, är det många som har reagerat och vill hjälpa till att bidra till hans begravning och att hans anhöriga får hem Gicas stoft. På tio dagar har drygt 134 000 kronor samlats in, bland annat genom Kyrkhjälpen i Huskvarna.

– Det här förväntade vi oss inte, det gjorde inte den ideella gruppen som ville starta detta heller, säger Iréne Lindahl på Kyrkhjälpen.

Att transportera Gicas kvarlevor till Rumänien kostar runt 30 000 kronor, sedan tillkommer en del andra kringkostnader. Eventuellt överskott kommer att gå till arbete för utsatta medborgare, främst romer, både lokalt i Sverige och i Europa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s