9 miljöaktivister skadade efter våldsamt polisingripande

TYSKLAND | Nio miljöaktivister skadade undet ett våldsamt polisingripande uråldriga Hambachskogen. Staten ska låta kapitalistiskt gruvbolag skövla skogen och bygga kolgruva.

Nio miljöaktivister har skadats och 34 omhändertagits i samband med ett polisingripande mot en protest i Hambachskogen i Tyskland, nära gränsen till Belgien och Nederländerna. Aktivisterna protesterar mot att den uråldriga skogen ska skövlas och ge plats åt en kolgruva.

Närmare 4000 poliser var på plats för att riva ett 60-tal träkojor, några hela 25 meter över marken, där demonstranterna bott. Ockupationen har pågått sedan 2012, men nu har lokala myndigheter beordrat utrymning med hänvisning till brandrisken.

Protesterna har intensifierats sedan energijätten RWE meddelat att man tänker avverka de 200 hektar som finns kvar av urskogen. RWE äger skogen och har rätt att avverka den för att kunna bryta brunkol, något man hävdar är nödvändigt för att kunna säkra energiförsörjningen.

Motståndarna protesterar mot det billiga men miljöfarliga kolet och säger att skogen är hem till både hotade djurarter och flera hundra år gamla träd.

Protesterna har intensifierats sedan energijätten RWE meddelat att man tänker avverka de 200 hektar som finns kvar av urskogen. RWE äger skogen och har rätt att avverka den för att kunna bryta brunkol, något man hävdar är nödvändigt för att kunna säkra energiförsörjningen.
Motståndarna protesterar mot det billiga men miljöfarliga kolet och säger att skogen är hem till både hotade djurarter och flera hundra år gamla träd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s