Tysk underrättelsetjänst blundar för inhemsk högerextrem terrorism

TYSKLAND | Chefen för tyska underrättelsen BFV blundar för den ökande inhemsk terrorism från högerextrema terrorister. Iställert satsar BFV alla kort på islamistisk terrorism. 

Chefen för den tyska underrättelsetjänsten BFV, Hans-Georg Maassen, planerar att utöka personalstyrkan. Enligt information till Der Spiegel ska myndigheten växa med omkring 3 000 medarbetare, nästan en fördubbling, till år 2021.

Dessutom ska avdelningarna för kontraspionage, skydd mot sabotage och informationsläckor samt islamistisk extremism och terrorism förstärkas. Men den inhemska terrorismen som växer i landet med en våldsam högereztrem rörelse blundas han för.

Hans-Georg Maassen hamnade nyligen i blåsväder när han försökte tona ner den senaste tidens våldsamma och oprovocerade nazistiska attackerna oå medborgare med utländskt utseende efter nazistdemonstrationer i Chemnitz.

BFV har även fått kritik för att inte lägga mer energi och resurser på att övervaka högerextremism och bekämpa högerextrem terrorism som är ett stort problem i Tyskland. Nyligen dömdes en medlem i en nazistisk terrorcell med namnet NSU som dödade 10 personer och bombdåd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s