SD-Norrköping ställde upp med ej valbar toppkandidat – Markus Wiechel stryks

VALET 2018 | SD-Norrköping har ställt upp med en ej valbar toppkandidat som inte längre bor i Norrköping. Riksdagsmannen Markus Wiechel stryks nu från valsedeln i efterhand.

Markus Wiechel (SD) står som nummer tre på partiets valsedel till kommunfullmäktige i Norrköping. Men han är inte längre valbar. Det beror på att han sedan i somras är skriven i Stockholm. Då kan han inte enligt reglerna ställa upp för val i Norrköping.

– Jag vägde det där fram och tillbaka. Men eftersom jag jobbar med utrikesfrågor blev det lättare och mer praktiskt att skriva mig i Stockholm, säger han.

Markus Wiechel säger att han var medveten om att hans möjligheter att kandidera till Norrköpings kommunfullmäktige försvann i och med adressbytet. Men han säger samtidigt att han kommer att fortsätta att följa och vara involverad i vad som händer i kommunpolitiken. Ett sätt för honom skulle kunna vara att skriva sig i Norrköping igen innan valet. Men det är inte aktuellt.

Enligt SD i Norrköping är det oklart om partiet ens kommer hinna att informera väljarna att Markus Wiechel inte längre är aktuell för en plats i kommunfullmäktige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s