Moderaten Ann Heberlein får ingen riksdagsplats – fick för få personröster

VALET 2018 | Den hårt kritiserade moderaten Ann Heberlein missar Riksdagen med råge. Hon fick inte tillräckligt med personröster av moderatväljarna.

Ann Heberlein, riksdagskandidat för Moderaterna, doktor i etik och författare blir utan riksdagsplats. Sverige drar en lättande suck. På Twitter skriver Heberlein att hennes valkrets är färdigräknad och att 3,81 procent av M-väljarna hade personröstat på henne. Därmed nådde hon inte de fem procent som krävs för att kryssa sig till en riksdagsplats.

Till takterna av Sverigedemokraternas framgångsvals och våldsamma högerextremisterna i Soldiers of Odins stöveltramp gräver den en gång så kloke Heberlein sig allt djupare ner i rasismen. Ann Heberlein har blivit hårt kritiserad för sin rasistiska stereotypa utspel där hon vill legitimerar en rasistisk idévärld. Hon har också i år anklagas för att ha stulit pengar från sin exmake, prästen Martin Malmgren sparkonot.

Ännu är många valkretsar inte färdigräknade. Under de kommande dagarna väntas det klarna vilka politiker som tar plats i riksdagen och vilka som hamnar utanför. Det ser ut att gå bättre för skandalomsusade Hanif Bali (M), Lars Aduktusson (KD) och Eskil Erlandsson (C) ser ut att kryssas in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s