Jimmie Åkesson sågas internt av SD-medlemmarna – Gör en mycket svag valrörelse

VALET 2018 | Jimmie Åkesson försöker trumma ut att Sverigedemokraterna är valets stora vinnare. Men internt är missnöjet stort inom SD där Jimmie sågas för en svag insats och dåligt valresultat.

SD:s ledningen med Jimmie Åkesson försöker trumma ut att de är valets stora vinnare. Men många inom Sverigedemokraterna hade hoppats på större framgångar i valet och nu kritiseras partiledningen internt för hur man agerande under valrörelsen. Det rapporterar Aftonbladet med hänvisning till icke namngivna källor inom partiet.

Källorna är bland annat kritiska till att Åkesson viftade bort frågor om hålen i SD:s budget genom att hänvisa till partiets ”räknenissar”.
– Han borde kunna vår budget. Utfrågningen i SVT och hans debatt med Bildt var några anledningar till tappet, säger en SD-politiker till tidningen.

Andra partimedlemmar är kritiska till att Sverigedemokraterna inte hade några politiska budskap på affischerna och att man inte lyckades möta attackerna från Socialdemokraterna under valrörelsen när det gäller frågor som abort och dubbelt medborgarskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s