Fascistdiktatorn och massmördaren Francos kvarlever flyttas

SPANIEN | Det spanska parlamentet har godkänt har nu godkänt flytt av fascistdiktatorn Francisco Francos kvarlevor från minnesmärket De stupades dal.

Det spanska parlamentet har godkänt socialdemokratiska regeringens dekret om att flytta fascist diktatorn och massmördaren Francisco Francos kvarlevor. Beslutet fattades med röstsiffrorna 172 för och 164 emot.

Franco ligger begravd i De stupades dal (Valle de los Caídos) i Madrid. Förutom fascistiska diktatorn ligger över 30 000 stupade från båda sidor i inbördeskriget begravna vid platsen. Att en massmördare, förtryckare och diktator begravs i en minbesplats är en skymf mot alla som slogs emot fascismen för frihet och jämlinhet som ligger begraven i minneslunden De stupades dal.

Francos efterlevande har hittills vägrat att gå med på att flytta kvarlevorna till en familjegrav i Galicien. Även oppositionen, högerpartiet Parti Popular som har rötter i Francos fascism diktatur motsätter sig flytten. Kanske dags att göra rätt och kasta fascist-diktatorns kvarlevor där de hör hemma, på en soptipp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s