Expert: ”Våldsamma NMR riskerar bli ännu mera våldsamma efter valfiasko”

VALET2018 | NMR storsatsning inför valet blev ett fiasko. NMR hade inget folkligt stöd och nu finns det stor risk enligt experter att blir ännu mera våldsamma på gatan.

Trots en storsatsning inför valet och mycket uppmärksamhet i medier blev valet en flopp för nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Nu finns en risk att rörelsens medlemmar istället tar till mera våldsamma metoder för att sprida sitt budskap, säger Christer Mattsson, expert på nazistiska organisationer vid Segerstedtinstitutet.

– Här finns en risk att individer radikaliseras till våld. Man har drivit upp en energi i rörelsen, säger Mattson.

NMR är Sveriges mest våldsamma politiska organisation som har genomfört tre sprängdåd i Göteborg under vinten 2017 och deras medlemmar är dömda för flertal politiska mord, misshandlar och dödshot. Sprängdåden rikta sig fackföreningsrörelsen och flyktingboenden. En städare på ett av flyktingboenden skades allvarligt.

Nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen blev utan mandat i de tre kommuner där man ställde upp och på riksplanet nådde NMR bara 0,3 promille. NMR är inte folket och saknar folkligt stöd. NMR är bara ett gäng patetiska nazister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s