Alternativ för Sveriges val slutade i ett stort fiasko – Partiet långt från riksdagen

VALET 2018 | Högerextrema partiet Alternativ för Sveriges val blev till ett fiasko. AfS var långt ifrån att nå riksdagen och partiledaren Gustav Kasselstrand var tvungen under söndagen att erkänna fiaskot.

Alternativ för Sverige bildades i våras av personer från Sverigedemokraternas uteslutna ungdomsförbund. Partiledare blev Gustav Kasselstrand. Partiet lanserade sig med en egen beställd opinionsundersökning som de menade visade att riksdagen var inom räckhåll. Med en politik om att utvisa minst en halv miljon människor från Sverige har de under valrörelsen turnerat runt om i Sverige och hållit torgmöten.

Partiledningen har lovat sina väljare och aktivister att partiet skulle ta mandat i Riksdagen. Men partiet var inte i närheten. Under söndagskvällen tvingades dock Gustav Kasselstrand erkänna att riksdagen var utom räckhåll. Partiet var inte ens nära ett riksdagsinträde.

Det är inte helt klart exakt hur många röster Alternativ för Sverige fick, men de faller under kategorin Övriga och den kategorin fick en procent av rösterna. Det är bara en marginell ökning av vad den kategorin fick i valet 2014 när Alternativ för Sverige inte ställde upp. Det rapporterar tidningen Expo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s