Våldsam SD-sympatisör attackera antirasister vid SD:s torgmöte – gick i backen

NORRKÖPING | SD-sympatisörer blir allt mer våldsamma. En manlig SD-sympatisör attackera en fredlig antirasister efter Jimmie Åkessons valtal i Norrköping.

När Jimmie Åkesson besökte Norrköping under fredagen möttes han av norrköpingsbor som protesterade mot partiets rasistiska och borgerliga politik. Men det är scenerna efter Jimmies torftiga tal som är intressanta.

Vi har fått rapport om hur SD-sympatisörer försökte provocera fram bråk under Åkessons valmöte i flera städer och nu senast i Göteborg. Liknande beteende visade SD-sympatisörer upp även i Norrköping. När Jimmie hade valtalat klart i Norrköping attackerar en SD-sympatisör de antirasistiska motdemonstration.

Under hela Jimmies valtal hade polisen varit väldigt aggressiv emot motdemonstranterna och gång på gång tystat ner de som gjorde ljud samt med våld flyttat hela motdemonstrationen från torget för att Jimmie skulle få predika sitt rashat ifred. Men när SD-sympatisören går till våldsam attack såg agera polisen inte.

Folkets Nyheter har pratat med en av antifascisterna som stod längst fram i motdemonstrationen när SD-sympatisören attackera.

Berätta kort vad hände?
När Åkesson väl var klar började SDarna lämna torget varpå motdemonstrationen stod kvar på andra sidan spårvagnsspåret bevakade av ett stort antal poliser. En man från SD-demonstrationen gick förbi poliskedjan rakt mot motdemonstrationen och tog sedan sats och började springa rakt in i gruppen, som mestadels var ungdomar. När han var framme vid gruppen tacklade han bara rakt in och viftade med sina armbågar.

Skrek eller sa han något innan han attackera?
Nej inte vad jag hörde.

En misslyckad attackt?
Han föll till marken någon sekund efter att han gjort första tacklingen, vad han föll av vet jag ej. Enligt vad han sa till polisen så var det jag som ”sparkade honom till marken”, men det finns ingen som helst sanning i det.

Stod polisen och titta på?
Ja bär mannen sprang in i oss titta de på. Polisen gick då in och grep mig när SD:aren föll omkull på marken.Han sprang rakt in i en hård mänsklig vägg.

Hur agera polisen efter?
Deras första reaktion var att gripa mig och en polisman på plats sa att jag var misstänkt för misshandel. Deras prio när en vuxen man attackerade en grupp ungdomar var alltså att gripa en av ungdomarna som blev attackerad.

Våldsamma SD-mannen gick fri?
Senare verkar det ju även som att SD-anhängaren blev plockade av polisen och efter mycket om och men beslöt polisen att avlägsna oss båda på PL13 eftersom vi enligt deras bedömning var ”två personer som bråkat med varandra”, detta trots att minst 10 poliser tittat på när mannen gick till tydlig attack helt oprovocerat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s