Jonas Sjöstedt (V) fick pension av EU på 150 000 kr – för tiden som EU-parlamentariker

VALET 2018 | Jonas Sjöstedt fick klirr i plånboken efter inkasserat 150 000 kronor i pension från EU för tiden som EU-parlamentariker.

Samtliga partiledare i riksdagen från Jonas Sjösted ute på vänsterkanten ända ut till Jimmie Åkesson på högerkanten har en månadslön över 100 000 kronor. Men Vänsterpartiet har regler som innebär att partiledaren inte får ta ut mer än 28 400 kronor efter skatt i månaden. Men V-ledaren Jonas Sjöstedt hade 2016 en extra intäkt på drygt 150 000 kronor som inte omfattades av partiets skatt och som Sjöstedt tidigare hävdat att han tackat nej till, skriver DI.

Enligt partisekreteraren Jessica Nordh handlar de 150 000 kronorna om pensionsersättning för Sjöstedts tid som EU-parlamentariker 1995–2006, vilket innebär att dessa pengar tjänades in innan V införde regeln om partiskatt. Men för att det inte ska sticka i ögonen på Vänsterpartiets väljarbas borde Jonas skänka pengarna i välgörenhet eller stötta fattigpensionärer med ett bidrag.

Sjöstedt hävdade själv 2004 att han inte tog emot EU:s pensionspengar då han redan fick pengar från riksdagen samt vanlig pension. V-ledaren har inte kommenterat uppgifterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s