Antisemitiska och rasistiska FB-sidor styrs av SD – inga problem för Jimmie Åkesson

HÖGERN | Jimmie Åkesson ser inga problem med att Facebooksidor som sprider rasism och antisemitism är kopplade till partiet.

Flera sidor som sprider främlingsfientliga, rasism och ibland öppet antisemitiska budskap på Facebook har kopplingar till Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning, men partiledaren Jimmie Åkesson tycker inte att det är något problem. Det rapporterar Dagens Nyheter.

– Nej, jag ser inte allvarligt på det, säger han till tidningen och tillägger att det inte är han som är formellt ansvarig för kommunikationsavdelningen.

Folkets Nyheter rapporterade tidigare idag om att Joakim Wallerstein, SD:s kommunikationschef gick ut och försvarade radistiska högermedier som Fria Tider, Samhällsnytt och Nyheter Idag som partiledningen tidigare kallat nyfascistiska och uteslutit flertal SD-medlemmar som har länkat till tidningarnas artiklar.

DN publicerade i söndags ett långt reportage där man citerade tre källor, som haft insyn i SD:s kommunikationsarbete, och som oberoende av varandra bekräftade att partiet administrerar sidan ”Politiskt inkorrekt”.

DN har också granskat flera andra sidor och noterat att det verkar som att inlägg på sidorna synkroniseras med innehåll som publiceras på SD:s officiella Facebook-sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s