Flera utländska säkerhetstjänster vill läsa din epost – kräver bakdörrar till krypteringstjänster

POLISSTAT | Flera Säkerhetstjänster gör påtryckningar och har krävt att få tillgång till bakdörrar på krypterad e-post som skickas mellan olika personer. Det är fem olika säkerhetstjänsterna har gått ihop i ett gemensamma kravbrev under namnet ”Five Eyes”.

Säkerhetstjänsterna i USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland har under det gemensamma namnet ”Five Eyes” i ett dokument nu klargjort att man kommer att utöva påtryckningar för att i möjligaste mån få laglig tillgång till krypterad data. De fem länderna hoppas nu på att techföretagen frivilligt kommer att erbjuda lösningar som gör det möjligt att komma åt data trots kryptering.

Five Eyes menar också att man bör undvika kryptering så ofta det är möjligt, då det möjliggör hemlig kommunikation mellan bland annat terrorister och kriminella gäng. Men vanligt folk e-postkommunikation ska även läsas av säkerhetstjänsten. Kritiska tankar och uttryck ska kontrolleras av säkerhetstjänsten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s