Valarbetare attackerad, hotad och misshandlad av NMR-sympatisör

NORRKÖPING | En valarbetare från Liberalerna attackerades, hotades och misshandlades av en man som tydligt visade att han sympatiserade med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. 

En valarbetare från Liberalerna blev attackeras och misshandlad av en man som påstod sig vara NMR-aktivist i Vilbergen, i södra Norrköping. Oklart om mannen är aktiv i NMR eller enbart en våldsam sympatisör. Mannen började skrika förolämpningar och hot mot valarbetaren. Det skriver Norrköpings Tidning.

– Han ropade att ”sånt här skit vill inte jag ha. Här uppe i Vilbergen röstar vi alla på NMR”, säger Pettersson till NT.

Att aktiva i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) ljuger och är verklighetsfrånvända har avslöjats flera gånger. NMR har ett mycket lågt stöd i Norrköping och i Vilbergen. Antalet som visat intresse för NMR i Norrköping är svalt och antalet som anslutit sig till sekten är obefintligt.

Jag har själv bort i bostadsområdet Vilbergen i tre år och flyttade där ifrån för ett halvår sedan. Vilbergen är ett bostadsområde där Sverigedemokraterna fick ett starkt stöd i valet 2014 men jag har inte jag märkt av en ökad aktivitet av boende i Vilbergen som visat upp någon NMR-aktivism eller uttalat stöd för nazisterna i Vilbergen. Vidare ropade NMR-symptisören att Pettersson var ”landsförrädare och skulle hängas i närmaste lyktstolpe”.

Han slog valarbetaren med knuten näve på ena axeln. Slaget gjorde att han tappade alla papper han hade i handen. Det finns flera vittnen till händelsen. Efter händelsen följde valarbetaren från Liberalerna efter mannen för att se var han bodde. Därefter polisanmälde han. Samme man ska ha dykt upp vid Stefan Löfvéns besök i Vilbergens centrum oc haft ett störande beteende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s