Religiösa friskolor värvar elever till kristen sekt – förbjud religiösa friskolor nu

GÖTEBORG | På den religiösa friskolan Hällebergsskolan har värvat elever från skolan till en kristen sekt som driver skolan. Det har skapat stor ohälsa och psykiskt ohälsa hos eleverna.

Eva Lundell valde Hällebergsskolan för sin dotter Sofia för att den beskrevs som en idyllisk och trygg skola, berättar hon för Göteborgs-Posten. Snart började hennes dotter isolera sig och gå på alla Hällebergsförsamlingens möten. Efter att ha läst sin dotters dagbok förstår hon att något inte står rätt till. Allt handlade om fruktan för gud och djävulen som barnen fick lära sig i församlingen för att bryta ner ungdomarna till lojala nickdockor.

Förbjud religiösa friskolor
Är det inte dags att förbjuda religiösa friskolor att verka i Sverige. Det har kommit för många larm om religiösa friskolor som inte uppfyller det pedagogiska innehållet enligt Skolverket, förtrycker och påtvingar barnen religiösa dumheter som på Hällebergsskolan. Ett totalförbud för religiösa friskolor är på sin plats nu.

Flera tidigare elever i skolan vittnar för GP om psykisk ohälsa och hur personal försökt locka in eleverna i församlingsverksamheten.

Rektorn Sven Magnusson förnekar att skolan försökt värva elever till församlingen. Han lämnade sin post några dagar före publicering. Skolan har gått ut med ett ynkligt försvarsbrev på skolans hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s