Flera SD-medlemmar vittnar: Bråk, hot och diktatur i SD-Värmland

VALET 2018 | Det pågår ett stort bråk inom SD i Värmland där Runar Fliper, distriktsordförande beskrivs som en diktator av flera medlemmarna.

Flera medlemmar i Värmland hotas av uteslutning. Nu vittnar medlemmarna om hur distriktsordförande inför en diktatoriskt partikultur inom SD-Värmland. De har inte dansat efter Runar Flipers piska och visar på hur lågt till tak det är i Sverigedemokraterna. Josefine Lehn, som blev utesluten i början av sommaren, säger att hon inte fått någon riktig förklaring till uteslutningen. Josefine Lehn blev utesluten i början av sommaren.

– Det är tråkigt för jag ville fortsätta med politiken och jag själv ser inte att jag gjort något som förtjänar en uteslutning, säger hon.

Enligt Runar Filper har de personer som blivit uteslutna inte följt partiets kommunikationsplan. Men när har kritiseras för gans ledarstil hotas man och utesluts.

Konflikten började för två år sedan när Runar Filper ville få Josefine Lehn att lämna uppdraget i landstinget efter att hon tvingats gå från ett möte på grund av värkar när hon var gravid. Hon lämnade mötet med smärtor.

Runars diktatur – bestämmer allt
Alexandra Johansson, som suttit i styrelsen för SD Fryksdalen säger att det är Runar Filper som bestämmer nästan allt.

– Han lyfter människor som inte säger emot, men kommer du med invändningar är det mycket gap och skrik. Är man fritänkande och säger emot ordförande och andra i höga positioner så petas du ganska fort, säger Alexandra till Svt.

Ulf Månsson, som står på partiets listor till både kommunfullmäktige i Karlstad går ett steg längre och anklagar den lokala partiledningen för att bryta mot stadgarna och fiffla med utskicken till medlemmarna. Själv hävdar han att han inte fick de handlingar han borde ha fått inför partiets årsmöte tidigare i år, bland annat valberedningens förslag till ny styrelse.

– Det är stadgevidrigt, säger han till Svt.

Distriktsordförande Runar Filper är helt oförstående till den hårda kritiken från flertal medlemmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s