Tonåringarna begärs häktade för mord på hemlös EU-migrant

HUSQVARNA | Tonårspojkarna begärs häktade för den fega dödsmisshandeln av hemlösa EU-migranten i Husqvarna. Åklagaren anser att det finns risk att de försöker undanröja bevis för dödsmisshandeln.

Folkets Nyheter har i flera artiklar rapporterat om dödsmisshandeln av den hemlösa EU-migranten i Husqvarna. På torsdagsmorgonen kom beskedet en ung tonårspojke misstänks och häktas för mordet på en hemlös EU-migrant i en park i Huskvarna i början av augusti. Flera unga personer har varit inblandade i utredningen, och ännu en tonåring är misstänkt för mordet – men personen är för ung för att häktas. Den mördade mannen var välkänd i området och hade under en tid bott i parken där han mördades. Den äldre tonåringen begärs häktad på sannolika skäl för mordet, vilket är den högre misstankegraden.

Åklagaren skriver i sin framställan att hon vill att pojken häktas eftersom det finns risk att han kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Hon vill även att pojken ska få restriktioner kring vilka personer han får ha kontakt med. Han får då heller inte ha tillgång till mobiltelefon. Häktningsförhandlingarna sker i Jönköpings tingsrätt klockan ett på torsdagen.

Pojken greps i måndags morse efter att ha anhållits i sin frånvaro i söndags. Ytterligare en person, som är under 15 år, är misstänkt för mordet. Eftersom den personen är så ung kan hen inte begäras häktad. Pojken som idag ställs inför häktningsförhandlingar nekar till brottsmisstankarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s