Sverigedemokraterna är kappvändare – Nu vill partiet inte ta emot kvotflyktingar heller

VALET 2018 | Sverigedemokraterna är kappvändare. Nu svänger partiet igen i ännu en sakfråga. Nu vill partiet inte ta emot kvotflyktingar. Partiet har tidigare svängt kraftigt och är nu för vinster i välfärden.

Sverigedemokraterna vill att Sverige slutar ta emot kvotflyktingar via FN helt och i stället satsar en miljard kronor på att flyktingar ska kunna återvända till sina hemländer, rapporterar Aftonbladet.

Partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler säger till tidningen att SD principiellt tycker att kvotflyktingssystemet är bra men att det förutsätter att Sverige har förutsättning att ta emot flyktingarna.

– Under ett eller ett par års tid framöver ser inte vi att den möjligheten finns, säger hon.

2015 ville SD öka antalet kvotflyktingar för att visa att det finns lagliga vägar att ta sig till Sverige. Sverigedemokraterna har tidigare bytt åsikt i flera sakfrågor i bland annat om vinster i välfärden efter att haft möten med näringslivet, vill ha otrygga anställningar för arbetare och förändringar i LAS som gör det lättare att sparka arbetare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s