Extremhögerns ”Finspångsrättegångarna” är inställda – Finspångsborna tog tillbaka gatorna

KRÖNIKA | Man kan förstå att NMR stod still idag och surade när de nåddes av nyheten att nazisternas Memer om Finspångsrättegångarna har fallit ihop som ett korthus. För i Finspång samlade fler bögar och flator i en prideparad än NMR lyckades skrapa ihop samtidigt från hela landet.

Finspång har i propaganda av flera högerextrema och nazistiska grupper pekats ut i memer, en utopi för dessa rörelser när de tagit makten i Sverige. Finspångsmemet började spridas sommaren 2017, både på skämt och allvar. Det skapades av SD:s förra toppnamn i Stockholm, Chris Dulny, nu ordförande för organisationen Nordisk alternativhöger. I klistermärken och publicerade bilder på nätet hänvisar de till finspångsrättegångarna där rasförrädarna i extremhögerns ögon ska få utstå en rättegång och sedan hängas. Memer har drivits på av Nordiska Alternativhögern och NMR. Det ska ses som en dålig ”satir på Nürnbergrättegångarna”, där personer involverade i Förintelsen ställdes inför rätta.

Därför blir det humor att två demonstrationer hölls idag nästan samtidigt på två olika platser. Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen i Stockholm som mobiliserat nazister från hela landet. NMR är en av organisationerna som sprider memer på temat Finspångsrättegångarna. Den andra demonstrationen är en prideparad som arrangerades för första gången i just i staden nazisterna sprider memer om, Finspång. En liten stad med cirka 13 000 invånare.

Nordiska Motståndsrörelsen som mobiliserar aktivister och sympatisörer från hela landet och från grannländerna lyckades knappt samla 200 deltagare. Ett bakslag för en rörelse som tror sig ha ett starkt stöd bland folket. I lilla Finspång, några mil väster om Norrköping deltog mellan 500 och 1000 deltagare i prideparaden. Den stora majoriteten är boende i Finspång. Hbtq rättigheter som är en röd tråd genom hela Pride-rörelsen är något som NMR är motståndare emot, de avskyr hbtq-personer och ser dessa individer som perversionens avskum. Därför är det viktig att Finspångsborna idag tog tillbaka sin stad från nazisterna och visade att i Finspång blir det inga rättegångar, utan staden fylls istället av bögar och flator.

Så man kan förstå att NMR stod och surade på Kungsholmen idag och vägrade gå en meter. Varje steg var en förnedringens steg för nazisterna när de nåddes av nyheten av det samlades flera lokala bögar och flator i deras memer-stad Finspång än de lyckades skrapa ihop från hela landet. Medan NMR stod och surade i klungor så bjöds det på fest i Finspång i Vibjörnsparken där det blev festival med poesi, livemusik och tal. Ordningen är återställd och Finspångsborna återtog sina stad, sina gator och sin stolthet från nazisterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s