Flera LO-förbund deltar i strejkrättsdemonstration – Är besvikna på LO-pamparnas svek

STREJKRÄTTEN| På lördag demonstrerar nätverket Strike Back mot de föreslagna förändringarna av strejkrätten. Bland talarna finns flera förtroendevalda från LO-förbund medan LO-pamparna gör allt att sänka strejkrätten.

Nätverket Strike Back hoppas på mellan 2 000 och 5 000 personer vid den demonstration som arrangeras på Norra Bantorget i Stockholm. Förtroendevalda från flera fackförbund kommer att finnas på plats. Bland annat kommer Elektrikerförbundet, Kommunal och Transport delta på manifestationen till försvar av strejkrätten. Det skriver tidningen Arbetet.

– Det viktigaste vapnet vi har är rätten att ta till konflikter. Det måste vi försvara, säger Erik Pettersson, förtroendevald för IF Metall på Cranab i Vindeln till Arbetet.

Bland talarna finns förtroendevalda från flera LO-förbund, däribland Elektrikerförbundet, Kommunal och Transport. Men också Brandmännens riksförbund och SAC-Syndikalisterna. Enligt Emil Boss, fackligt aktiv inom SAC Syndikalisterna och med i nätverket Strike Back, har även 49 jurister skrivit ett upprop som ska läsas upp under lördagen.

– Vad som varit förödande för oss när det gäller fackligt arbete och möjligheten att påverka är bemanningsföretagen. Det har varit ett stort problem för förtroendevalda och medlemmar. Men om det här blir verklighet, en inskränkning av konflikträtten, kommer det vara sju resor värre säger Erik Pettersson till Arbetet.

25 augusti
på Norra Bantorget
klockan 11-13

Läs mer i Strike-back fb event

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s