Framstående medlem av Kommunistpartiet och munk utreds för misstankar om sexuella övergrepp

KINA |En framträdande medlem i Kinas kommunistiska parti och munk som är en buddistisk ledare utreds för misstankar om sexuella övergrepp  i en pågånde metoo-rörelse.

En av Kinas högsta buddhistiska ledare utreds för misstankar om sexuella övergrepp, sedan två munkar slagit larm. Shi Xuecheng, framstående medlem av Kommunistpartiet och abbot i Longquanklostret är en av de mest kända personer som pekats ut i Kinas växande metoo-rörelse.

Enligt en redogörelse som cirkulerat på nätet anklagar två munkar Xuecheng för att ha skrivit till minst sex kvinnor och hotat dem eller försökt övertala dem att ha sex med honom, som en del av deras buddhistiska studier.

De två munkarna, som nu ombetts lämna klostret, säger i sin rapport att fyra kvinnor lät sig övertalas. En av författarna sade i sociala medier att han kände sig tvungen att tala ut eftersom offren ignorerats av myndigheterna som sade att de inte kunde utreda anklagelserna. Både rapporten och kommentarer till den har försvunnit från nätet.

I Kina finns ingen juridisk definition av sexuella trakasserier och inga nationella riktlinjer för hur man ska hantera övergrepp i skolor och på arbetsplatser. När #metoo började få liv i Kina i början av året delade många kvinnor med sig av sina historier. Myndigheterna har försökt kontrollera debatten, ibland är den tillåten och ibland censureras den i sociala medier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s