Ny sverigedemokratisk vallåt – ”Kom igen Jimmie dansa, Järnröret dansar!”

KULTUR | En ny låt riktat till Sverigedemokrater har släppts inför valet. Låttiteln är talande och udden är riktat mot hur illa i otakt Jimmie dansar med sina partikamrater som vill röja.

I valtider har musik blivit ett viktigt slagträ för att föra fram ett partis politik eller när partiledaren ska hålla tal väljs låten med omsorg. Nu har en ny vallåt släppts för Sverigedemokrater att reflektera över. Det är en svängig rocklåt med refrängen: ”Kom igen Jimmie dansa, Järnröret dansar”. En låt om hur illa i otakt JImmie Åkesson dansar med sina partikamrater efter alla skandaler. Att det blir allt jobbigare för Jimmie att stå längst fram och hålla uppe fasaden. Istället för att följa med ut och röja med de andra partikamraterna. Läs också intervjun med mannen bakom låtenn under videon.

Lyssna och se videon här:

Folkets Nyheter har pratat med Filip Nice bakom låten och vad han vill ha sagt med låten. Om han vill se SD-ledaren Jimmie Åkesson dansade till låten.

Vad vill du säga med låten och videon?
Sverigedemokraterna räknas idag som vilket parti som helst, Jimmie spelar fotbollsspel i direktsänd TV med programledare och myspratar om vad han gör på fritiden osv. Och detta kan SD göra för att Jimmie står längst fram och håller upp fasaden samtidigt som andra högt uppsatta inom partiet är med i skandal efter skandal. Jimmie dansar inte samma dans som hans parti och partivänner och det är det låten handlar om.

Tror du SD plockar upp din låten?
Låten är inte skriven till politikerna utan är snarare en reflektion om vår tids politik. Men om någon väljare eller politiker där ute reflekterar något pga min låt och video så tycker jag det är bra!

Skulle du vilja se Jimmie dansa till låten på valnatten?
Svaret är nja och ja. Jag skulle vilja att Jimmie inte målade upp en falsk fasad men han behöver inte heller bete sig lika illa som hans partivänner. Och det vore kul om han faktiskt dansade till min låt!

Folkets Nyheter har sökt Sverigedemokraternas presstjänst för en kommentar om låten, vad de tyckte om den och om vi kommer få se Jimmie dansa till låten under valnatten. SD har ännu inte svarat på frågorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s