Nazistlåt bortplockad på Youtube – uppmärksammades efter att en lokal SD-topp spred låten


HATET PÅ NÄTET | Nazistlåten om att ”svenskar är vita” har plockats bort från Youtube efter att en lokal SD-topp spridit låten på sin Facebooksida och blivit avslöjad.

Elisabeth Peterson, lokalpolitiker i Växjö för Sverigedemokraterna, delat låten ”Svenskar är vita” på sin Facebooksida. Artisten hyllas också av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och andra högerextrema rörelser.

När man försöker se videon idag möts man av en svart ruta med följande meddelande. ”In response to user reports, we have disabled some features, such as comments, sharing, and suggested videos, because this video contains content that may be inappropriate or offensive to some audiences.”

Videon har alltså satts i en sorts karantän som gör att kommentarer och andra funktioner är avstängda. Vanligtvis brukar man ändå kunna se videon men i detta fallet blir man informerad om att ”videon inte är tillgänglig i din region” om man försöker. Varför nazistlåten först nu plockas bort av Youtube först när den hade uppmärksammas. Youtube har blivit en viktig plattform att marknadsföra sig för högerextrema artister eftersom Youtube har sett mellan fingrarna för nazistisk musik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s