Jimmie Åkesson (SD) tappade 22 000 twitterföljare när fejkkonton raderades

HÖGERN PÅ NÄTET | Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna tappade över 20 000 twitterföljare när Twitter raderade fejkkonton. Han förlorar cirka 25 % av sina följare.

Twitter raderade tusentals falska konton i sommar och sedan juni har SD-ledaren Jimmie Åkesson förlorat 25 procent av sina följare på plattformen, vilket motsvarar 22 000 stycken. Det skriver Expressen med hänvisning till en rapport från kommunikationsbyrån Springtime och mediebevakningsföretaget Notified.

Bortfallet kan jämföras med att MP:s språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin blev av med två respektive en procent av sina följare på Twitter. L-ledaren Jan Björklund blev av med en ungefär lika stor andel.

SD är det riksdagsparti som får flest nya följare i sociala kanaler. Bland annat märks just nu en ökning på Instagram men enligt Karin Bäcklund, digital strateg på Springtime, finns det tecken på att många av följarna där är falska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s