EU ska radera ”extremism” på nätet – riskerar slå mot EU-kritika röster

EU | EU överväger ny lagstiftning för att få bukt med problemen med extremistiskt innehåll i sociala medier. Men luddiga begreppet riskerar slå brett.

EU överväger ny lagstiftning för att få bukt med problemen med extremistiskt innehåll i sociala medier. Detta då man anser att frivilliga insatser från techbolagen bakom tjänsterna inte räcker till.

Enligt det nya lagförslaget så skulle till exempel extremistiskt innehåll som enligt polismyndigheter kan kopplas till terrorism vara tvunget att raderas inom en timme från det att de ansvariga uppmärksammats på saken, skriver Computer Sweden.

Men det lär inte stoppa EU att inskränka och tysta ”extremism” som inte får plats i liberalernas och EU-elitens snäva box.  EU-kritiska rörelser kommer säkerligen att beröras av EU:s censur. Med tanke på att EU:s är liberalernas och högerns projekt så kommer der slå mot både vänsterns eu-kritiska röst , motståndare mot israeliska ockupatuonsmakten och mot EU-kritiska rörelser som ses som besvärliga av EU-eliten.

Ett första utkast på lagförslaget ska finnas i september.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s