SD-topp sprider nazistisk musik på Facebook: ”Svenskar är vita och landet är vårt”

VALET2018 | Ett av Sverigedemokraternas toppnamn till fullmäktige i Växjö sprider nazistisk musik om att ”Svenskar är vita och landet är vårt”. 

Lokal topp-politiker för Sverigedemokraterna sprider nazistisk musik på sin facebooksida. Det avslöjar Aftonbladet. ”Svenskar är vita och landet är vårt”. Så går refrängen i en låt av artisten Kiwi och den går att hitta i flera olika videor på Youtube. Låten har hyllats av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och andra högerextrema rörelser. Artisten Kiwi har också medverkat och spelat upp sin musik i poddar på nazistiska Nordfront.se.

Kiwi har också inlett ett samarbete med Midgård records, som har en tydlig kopplingar till naziströrelsen rörelsen och som saluför vit makt skivor på sin webbshop. Mannen bakom Midgård är dömd för hets mot folkgrupp och är själv haft en aktiv roll i naziströrelsen.

En av dem som spridit låten vidare är Sverigedemokraternas lokalpolitiker Elisabeth Peterson. Hon delade den på Facebook i februari i år. Elisabeth Peterson är sekreterare i Sverigedemokraternas lokala styrelse och ersättare i utbildningsnämnden i Växjö. Inför höstens val står hon som andra namn på listan till kommunfullmäktige och kommer med stor sannolikhet att bli invald.

När Aftonbladet konfronterar Elisabeth Peterson ger hon sin syn på svenskhet.
– Man ska vara född svensk och ha svenska föräldrar, säger hon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s