SD allt mer tydligt ett borgerligt parti – vill in i borgerliga Alliansen

VALET 2018 | Sverigedemokraterna blir allt tydligt ett högerparti och en del av borgerliga Alliansen. En röst på SD är en röst på en arbetarfientlig borgerlig politik. 

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skulle vilja se ett borgerligt block med en en konservativt politik inom den svenska politiken, bestående av M, KD och SD. Det säger Jimmie till Expressen under sin turné i Norrland.

– Om man tänker rent parlamentariskt skulle man kunna tänka sig vi tre partier mot resten, säger han.

Sverigedemokraterna blir allt mer tydligt ett borgerligt högerparti efter att under mandatperioden agerat stödparti till Alliansen. Man kan hoppad att arbetarklassväljarna hinner inse att de kommer bli de stora förlorare med en röst på SD och deras borgerliga politik som enbart gynnar näringslivet och de rika.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är dock inte intresserad av ett sådant upplägg med SD, KD och M, utan säger att han ”satsar allt” på en alliansregering. En Allians som ser allt mer splittrad ut i flera ideologiska sakfrågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s